ZEYTİNLİ EKMEK

(5) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 8

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • Yarım yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 adet siyah zeytin

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 6 g şeker
  • 8 g tuz
  • 300 ml su
  • 30 ml zeytinyağı
  • 30 adet siyah zeytin

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, şeker, tuz ve suyu karıştırın. Karışıma zeytinyağnı yavaş yavaş ekleyin. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.

  • 3

    Zeytinleri çekirdeklerinden çıkarın ve doğrayın. Açılmış hamurların üzerine serpin ve rulo şeklinde yuvarlayın.

  • 4

    Yağlanmış kalıplara veya tepsiye koyun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Fırına koymadan önce, hamurların üstünü bıçakla 2-3 yerinden çizin.

  • 6

    Önceden 230°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.