Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, şeker, tuz ve suyu karıştırın. Karışıma zeytinyağnı yavaş yavaş ekleyin. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.
Zeytinleri çekirdeklerinden çıkarın ve doğrayın. Açılmış hamurların üzerine serpin ve rulo şeklinde yuvarlayın.
Yağlanmış kalıplara veya tepsiye koyun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Fırına koymadan önce, hamurların üstünü bıçakla 2-3 yerinden çizin.
Önceden 230°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.