KUŞ ÜZÜMLÜ EKMEK

(15) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 1 su bardağı süt + Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
  • 2 paket kuş üzümü
  • Yarım su bardağı sarı çekirdeksiz üzüm
  • 1 tatlı kaşığı 7 türlü baharat karışımı

  • 440 g un
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 250 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 4 g tuz
  • 45 g öğütülmüş ceviz
  • 80 g kuş üzümü
  • 72.5 g sarı çekirdeksiz üzüm
  • 5 g 7 türlü baharat karışımı

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık süt, yumurta ve tuzu karıştırarak yoğurun.

  • 2

    Yoğurmanın tamamlanmasına birkaç dakika kala öğütülmüş ceviz, kuş üzümü, sarı çekirdeksiz üzüm ve 7 türlü baharat karışımını ilave ederek, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve sıkıştırarak bezeleyin.

  • 4

    Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Hamurun üzerine su püskürtün. Önceden 220˚C’de ısıtılmış fırında, 10 dakika pişirin. Ardından fırın sıcaklığını 200˚C’ye düşürerek yaklaşık 20 dakika daha pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.