Yuva Maya

JAMBON VE PEYNİRLİ TOST

(14) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 25 dk
ORTA 4 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Garnitür için

  • 10 dilim jambon
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 12 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 495 g un
  • 5.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 300 ml süt
  • 12 g şeker
  • 4 g tuz
  • 30 g tereyağ

Garnitür için

  • 10 dilim jambon
  • 200 ml krema
  • 200 g yoğurt
  • 60 g yoğurt
  • 960 g rendelenmiş kaşar peyniri

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 2

    Un, çözdürülen maya, şeker ve tuzu esnek bir hamur elde edene kadar yoğurun. Tereyağnı ekleyin ve homojen, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 8 eşit parçaya bölün, her parçayı sıkıştırarak yuvarlayın. Yağlanmış, unlanmış ve kenarları yüksek olan iki kek kalıbına yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 60-80 dakika mayalandırın.

  • 4

    Önceden 230°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin ve kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ekmekleri dilimlere kesin.

  • 5

    Kremayı dilimlerin üzerine sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Bir dilim jambon yerleştirip üzerine tekrar krema sürüp peynir serpin.

  • 6

    Tostun ortasına krema damlatıp, yağlanmış fırın tepsisine koyun.

  • 7

    Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, peynir eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.