Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin.
Un, çözdürülen maya, şeker ve tuzu esnek bir hamur elde edene kadar yoğurun. Tereyağnı ekleyin ve homojen, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün, her parçayı sıkıştırarak yuvarlayın. Yağlanmış, unlanmış ve kenarları yüksek olan iki kek kalıbına yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 60-80 dakika mayalandırın.
Önceden 230°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin ve kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ekmekleri dilimlere kesin.
Kremayı dilimlerin üzerine sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Bir dilim jambon yerleştirip üzerine tekrar krema sürüp peynir serpin.
Tostun ortasına krema damlatıp, yağlanmış fırın tepsisine koyun.
Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, peynir eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.