MİNİ SANDVİÇLER

(3) oy
HAZIRLIK: 40 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 10 KİŞİLİK 14

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 2.5 çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ton balıklı

  • 250 gram ton balığı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 damla limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Jambon krema

  • 10 dilim jambon
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Balık krema

  • 100 gram hamsi filetosu
  • 30 adet siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 250 ml süt
  • 90 g tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 8 g tuz
  • 36 g şeker

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ton balıklı

  • 250 gram ton balığı
  • 200 g yoğurt
  • 5 damla limon suyu
  • 0.5 demet maydanoz
  • 45 ml krema
  • 0.5 g karabiber
  • 2 g tuz

Jambon krema

  • 10 dilim jambon
  • 37.5 g tereyağ
  • 40 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5 g hardal
  • 2 g tuz
  • 0.5 g karabiber

Balık krema

  • 100 gram hamsi filetosu
  • 30 adet siyah zeytin
  • 50 g kapari
  • 1 adet limon
  • 100 ml zeytinyağı

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık süt, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, yumurta, tuz ve şekeri karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 40 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 50 dakika mayalandırın.

  • 3

    Üstlerine çırpılmış yumurta sürün.

  • 4

    Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin ve soğutun.

  • 5

    Birinci krema için; ton balığı, yoğurt, limon suyu, kıyılmış maydanoz, krema, karabiber ve tuzu mikser ile karıştırın. İkinci krema için; jambon, tereyağ, rendelenmiş kaşar peyniri, hardal, tuz ve karabiberi mikserle karıştırın. Üçüncü krema için; kapari, çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin, limon suyu, zeytinyağ ve hamsi filetoları mikserle karıştırın.

  • 6

    Sandviçleri enine 2’ye bölün ve her kremadan istediğiniz miktarlarda sürün.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.