Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, sıvı yağ, şeker, yumurta, ılık su ve tuzu karıştırarak, yoğurun. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini kapatarak, ılık bir ortamda 40 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, kuru üzüm, sıvı yağ ve şekeri karıştırın.
Hamuru kare şeklinde açın.
İç malzemeyi üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu bıçak ile 10 eşit parçaya dilimleyin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Şerbet için, şekeri ılık suda eritin.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Çörekler fırından çıkınca üzerlerine şerbeti dökün.