ÜZÜMLÜ ÇÖREK

(15) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 9

MALZEME LİSTESİ

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker

Şerbet için

  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su

  • 385 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 20 ml sıvı yağ
  • 50 g şeker
  • 2 adet yumurta
  • 100 ml su
  • 4 g tuz

İç malzeme için

  • 140 g kuru üzüm
  • 50 ml sıvı yağ
  • 50 g şeker

Şerbet için

  • 12 g şeker
  • 50 ml su

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, sıvı yağ, şeker, yumurta, ılık su ve tuzu karıştırarak, yoğurun. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini kapatarak, ılık bir ortamda 40 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzeme için, kuru üzüm, sıvı yağ ve şekeri karıştırın.

  • 3

    Hamuru kare şeklinde açın.

  • 4

    İç malzemeyi üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu bıçak ile 10 eşit parçaya dilimleyin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerini bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Şerbet için, şekeri ılık suda eritin.

  • 6

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Çörekler fırından çıkınca üzerlerine şerbeti dökün.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.