Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Margarini eritin.
Un, maya, ılık su, tuz ve eritilmiş margarini karıştırarak, homojen, pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Her bir sosisi uzunlamasına 2 parçaya bölün.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Merdane ile, pasta tabağı büyüklüğünde bir parmak kalınlığında yuvarlak bir şekilde açın.
Her bir yuvarlak şekli, tekrar 4’e bölün. Geniş kenara dilimlenmiş sosisi yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.
Üzerini bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 20 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.