Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, yumurta, sıvı yağ, küçük parçalar halinde kesilmiş margarin, tuz ve ılık suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, margarini eritin. Unu ilave ederek, yakmadan kavurun. Öğütülmüş cevizi de ilave edip, kapatın.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Merdane ile ince bir şekilde açın. Üzerine sıvı yağ gezdirin.
Kenarlarını katlayarak kare şekli verin. Ortasına iç malzemeyi koyun.
Kenarlardan bohça şeklinde katlayın.
Katlanan yerler alta gelecek şekilde, yağlanmış tepsiye dizin. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırın.
Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Susam ve çörek otu serpin.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.