BOHÇA KETE

(9) oy
HAZIRLIK: 50 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 7

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

İç malzeme için

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
  • Yarım paket margarin

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı susam
  • Yarım çay bardağı çörek otu

  • 440 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 100 ml sıvı yağ
  • 125 g margarin
  • 8 g tuz
  • 200 ml su

İç malzeme için

  • 220 g un
  • 45 g öğütülmüş ceviz
  • 125 g margarin

Üzeri için

  • 50 ml sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 32.5 g susam
  • 25 g çörek otu

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, sıvı yağ, küçük parçalar halinde kesilmiş margarin, tuz ve ılık suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzeme için, margarini eritin. Unu ilave ederek, yakmadan kavurun. Öğütülmüş cevizi de ilave edip, kapatın.

  • 3

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Merdane ile ince bir şekilde açın. Üzerine sıvı yağ gezdirin.

  • 4

    Kenarlarını katlayarak kare şekli verin. Ortasına iç malzemeyi koyun.

  • 5

    Kenarlardan bohça şeklinde katlayın.

  • 6

    Katlanan yerler alta gelecek şekilde, yağlanmış tepsiye dizin. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalandırın.

  • 7

    Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Susam ve çörek otu serpin.

  • 8

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.