TAVUKLU GÜVEÇ

(7) oy
HAZIRLIK: 60 dk PİŞİRME: 30 dk
ZOR 6 KİŞİLİK 11

MALZEME LİSTESİ

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı su

Hamuru açarken

  • 4 yemek kaşığı margarin

Garnitür için

  • 1.2 kg tavuk göğsü
  • 3 adet tavuk suyu bulyonu
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı nane
  • 3 adet defne yaprağı
  • 10 su bardağı su
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 165 g un
  • 2.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 18 g şeker
  • 4 g tuz
  • 22.5 g tereyağ
  • 100 ml su

Hamuru açarken

  • 60 g margarin

Garnitür için

  • 1.2 kg tavuk göğsü
  • 3 adet tavuk suyu bulyonu
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 0.1 g kekik
  • 0.1 g nane
  • 3 adet defne yaprağı
  • 2000 ml su
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 45 g tereyağ
  • 40 g un
  • 4 g tuz
  • 0.5 g karabiber
  • 1 g hindistan cevizi
  • 140 g konserve bezelye
  • 0.5 demet maydanoz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Garnitür için, tavuk suyu bulyonları, doğranmış soğan, rendelenmiş sarımsak ve baharatları su ile kaynatın. Küçük parçalar halinde doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve 20 dakika pişirin. Patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayıp, ekleyin ve 20 dakika daha pişirin.

  • 2

    Pişirme suyunu başka bir kaba süzün ve 3 su bardağı suyu ayırıp, 5 dakika derin dondurucuya koyun ve üzerinde donan yağları alın.

  • 3

    Tereyağnı eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine derin dondurucudaki suyu azar azar ekleyerek, koyulaşıncaya kadar kaynatın. Tuz, karabiber, hindistan cevizi ekleyin. Önceden pişirdiğiniz sebzeli tavukları, konserve bezelye ve doğranmış maydanozları da ekleyip, soğutun ve güvece yayın.

  • 4

    Mayayı, hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 5

    Un, çözdürülen maya, şeker, tuz ve tereyağnı karıştırarak, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bu sırada, margarini plastik torbaya koyarak, 8x8 cm ebatında açın.

  • 6

    Hamuru 15x20 cm ebatında açıp, margarini ortasına yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, merdane ile 2 cm kalınlığında açın, ikiye katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin. Hamuru tekrar alın, 2 cm kalınlığında ve 15x25 cm ebatında açın, bir ucunu katlayın, diğer tarafı üzerine katlayın ve tekrar buzdolabında 15 dakika bekletin.

  • 7

    Hamuru, güvecin ağzını kapatacak şekilde açın, güvecin üstünü hamurla kaplayın ve kenarlarını güvece iyice yapıştırın. Artan hamur parçalarını yumurta sarısıyla yapıştırarak üzerini süsleyin.

  • 8

    Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.