KAŞARLI RULO BÖREK

(2) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 0

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Garnitür için

  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

  • 440 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 1 adet yumurta
  • 120 g yoğurt
  • 100 ml süt
  • 50 ml sıvı yağ
  • 8 g tuz
  • 6 g şeker

Garnitür için

  • 120 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 ml sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, yoğurt, ılık süt, sıvı yağ, tuz ve şekeri karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün.

  • 3

    Bezeleri merdane ile açın. Sıvı yağ sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

  • 4

    Rulo şeklinde sarın. 3 parmak genişliğinde kesin.

  • 5

    Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerini bir bezle kapatarak, yaklaşık 30 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerine yumurta sarısını sürün.

  • 7

    Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.

BU TARİFİ OYLA

YUVA ÜRÜNLERİ

Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.