Yuva Maya

KEPEKLİ GALETA

(6) oy
HAZIRLIK: 35 dk PİŞİRME: 35 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 13

MALZEME LİSTESİ

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 1 su bardağı su + Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı kepek

Üzeri için

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı kepek

  • 385 g un
  • 5.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 250 ml su
  • 6 g şeker
  • 8 g tuz
  • 30 ml zeytinyağı
  • 105 g kepek

Üzeri için

  • 600 ml su
  • 140 g kepek

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 2

    Un, çözdürülen maya, şeker, tuz, zeytinyağ ve kepeği karıştırarak, homojen ve sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 24 eşit parçaya bölün ve 5 dakika daha dinlendirin. Her bir parçayı fırın tepsisi boyutunda, çubuk şekline uzatın.

  • 4

    Hamur parçalarını suya daldırın ve kepeğe bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

  • 5

    Oda sıcaklığında kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalandırın.

  • 6

    Önceden 160°C'de ısıtılmış fırında, galetalar kuruyana kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.