Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Tavuk butu, defne yaprağı, patates ve tuzu suda haşlayın. Su yetersiz gelirse ilave edin.
Un, maya, şeker, tuz ve suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan galeta gibi uzun çubuklar hazırlayın ve 2 parmak aralıklarla kesin. Küçük hamurların ortalarını delip halka şekli verin.
Tencereden tavuk butlarını ve patatesleri alarak 2 su bardağı tavuk suyunu sos için ayırın.
Kalan tavuk suyuna biraz su ekleyerek kaynatın. İçine şekil verilen hamurları atın ve 15 dakika pişirin. Servis tabağına yerleştirin ve üzerine iri kıyılmış ceviz serpin.
Kemikleri ayıklanmış tavuk etlerini yağsız tavada kızartın ve cevizin üzerine yerleştirin.
Sos için, ayrılan tavuk suyuna, patates, sarımsak, sirke ve karabiber ilave ederek blenderdan geçirip iyice ezin. Sosu servis tabağında küçük kaselere koyun ve bu sosa batırarak sıcak servis yapın.