Yuva Maya

TAVUKLU GÜNNAŞ

(9) oy
HAZIRLIK: 60 dk PİŞİRME: 15 dk
ORTA 8 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

Diğer

  • 4 adet tavuk butu
  • 5 adet defne yaprağı
  • 2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 12 g şeker
  • 8 g tuz
  • 300 ml su

Diğer

  • 4 adet tavuk butu
  • 5 adet defne yaprağı
  • 2 adet patates
  • 8 g tuz
  • 1200 ml su
  • 4 diş sarımsak
  • 20 ml sirke
  • 1 g karabiber
  • 45 g öğütülmüş ceviz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Tavuk butu, defne yaprağı, patates ve tuzu suda haşlayın. Su yetersiz gelirse ilave edin.

  • 2

    Un, maya, şeker, tuz ve suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamurdan galeta gibi uzun çubuklar hazırlayın ve 2 parmak aralıklarla kesin. Küçük hamurların ortalarını delip halka şekli verin.

  • 4

    Tencereden tavuk butlarını ve patatesleri alarak 2 su bardağı tavuk suyunu sos için ayırın.

  • 5

    Kalan tavuk suyuna biraz su ekleyerek kaynatın. İçine şekil verilen hamurları atın ve 15 dakika pişirin. Servis tabağına yerleştirin ve üzerine iri kıyılmış ceviz serpin.

  • 6

    Kemikleri ayıklanmış tavuk etlerini yağsız tavada kızartın ve cevizin üzerine yerleştirin.

  • 7

    Sos için, ayrılan tavuk suyuna, patates, sarımsak, sirke ve karabiber ilave ederek blenderdan geçirip iyice ezin. Sosu servis tabağında küçük kaselere koyun ve bu sosa batırarak sıcak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.