Yuva Maya

KALSONE PİZZA

(8) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 10

MALZEME LİSTESİ

  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker

Garnitür için

  • 10 dilim jambon
  • 10 adet mantar
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 330 g un
  • 5.5 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 150 ml su
  • 4 g tuz
  • 30 ml zeytinyağı
  • 3 g şeker

Garnitür için

  • 10 dilim jambon
  • 10 adet mantar
  • 120 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 4 g tuz
  • 0.2 g kekik
  • 30 ml zeytinyağı

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, su, tuz, zeytinyağ ve şekeri karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin. 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.

  • 3

    Garnitür için, jambon ve mantarı arzunuza göre doğrayın.

  • 4

    Hamurları merdane ile yuvarlak bir şekilde açın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Garnitürü yerleştirin ve kalan peyniri serpin.

  • 5

    Garnitürün ortasına küçük bir yuva yaparak, yumurtaları bu yuvalara kırın. Tuz ve kekik ekleyerek, üzerine zeytinyağ gezdirin ve pizzaları börek gibi kapatın.

  • 6

    Her 2 pizzanın üzerine zeytinyağ sürerek, 20 dakika mayalandırın.

  • 7

    Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.