DIZMANA

(4) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 15

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 400 ml süt
  • 100 ml sıvı yağ
  • 12 g tuz

Üzeri için

  • 200 ml sıvı yağ
  • 300 g yoğurt
  • 1 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamurdan küçük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayın ve yağın içine batırıp, çıkarın. (İsterseniz, hamur toplarını açıp, içine istediğiniz harcı koyabilirsiniz).

  • 3

    Yuvarlak fırın tepsisinin kenarlarını ve tabanını yağlayın.

  • 4

    Hamur toplarını tepsinin ortasından başlatarak sık sık dizin. Üzerini bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 2 kat kabarana kadar yaklaşık 30 dakika mayalandırın.

  • 5

    Üzeri için, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpıp, hamurun üzerine dökün.

  • 6

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.