KABAKLI SARMA BÖREK

(6) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 12

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Garnitür için

  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 6 adet kabak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı tereyağ

Süsleme için

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı çörek otu

  • 440 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 300 ml su
  • 18 g şeker
  • 8 g tuz

Garnitür için

  • 2 adet soğan
  • 50 ml zeytinyağı
  • 6 adet kabak
  • 4 g tuz
  • 0.5 g karabiber
  • 0.5 g pul biber
  • 60 g tereyağ

Süsleme için

  • 1 adet yumurta
  • 2 g çörek otu

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su, şeker ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatın ve 25 dakika dinlendirin.

  • 2

    Garnitür için, soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış kabak, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Kısık ateşte kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğutun.

  • 3

    Hamuru ince açın ve ortadan kesin. Kenar tarafa garnitürü koyun, eritilmiş tereyağnı sürün ve rulo şeklinde sarın.

  • 4

    Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine, ortadan başlayıp yuvarlayarak dizin. Üzerini bir bezle kapatarak, 30 dakika mayalandırın.

  • 5

    Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.

  • 6

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.