Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, ılık su, şeker ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatın ve 25 dakika dinlendirin.
Garnitür için, soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış kabak, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Kısık ateşte kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğutun.
Hamuru ince açın ve ortadan kesin. Kenar tarafa garnitürü koyun, eritilmiş tereyağnı sürün ve rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine, ortadan başlayıp yuvarlayarak dizin. Üzerini bir bezle kapatarak, 30 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.