TAVUKLU BÖREK

(13) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 30 dk
ORTA 4 KİŞİLİK 15

MALZEME LİSTESİ

  • 2 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı badem

İç malzeme için

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • Yarım paket kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı margarin

  • 220 g un
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 2 adet yumurta
  • 25 g yoğurt
  • 4 g tuz
  • 65 g badem

İç malzeme için

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 20 g kuş üzümü
  • 2 g dolmalık fıstık
  • 1 g yenibahar
  • 0.5 g karabiber
  • 4 g tuz
  • 45 g margarin

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırarak, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    Bademleri sıcak suda bekletin, kabuklarını soyun ve ikiye ayırın. Pasta kalıbını yağlayın ve bademleri kalıba dizin.

  • 3

    Hamuru merdane ile açın ve kenarlardan taşacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.

  • 4

    İç malzeme için, tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Doğranmış soğan, kuş üzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, karabiber ve tuzla karıştırın. Margarinde sote edin ve soğumaya bırakın.

  • 5

    Kalıba yerleştirilen hamurun içine, iç malzemeyi doldurun. Hamurun kenarlarını harç görülmeyecek şekilde üzerine kapatın.

  • 6

    Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • 7

    Kalıbı ters çevirerek servis tabağına alın. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.