Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırarak, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin.
Bademleri sıcak suda bekletin, kabuklarını soyun ve ikiye ayırın. Pasta kalıbını yağlayın ve bademleri kalıba dizin.
Hamuru merdane ile açın ve kenarlardan taşacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.
İç malzeme için, tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Doğranmış soğan, kuş üzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, karabiber ve tuzla karıştırın. Margarinde sote edin ve soğumaya bırakın.
Kalıba yerleştirilen hamurun içine, iç malzemeyi doldurun. Hamurun kenarlarını harç görülmeyecek şekilde üzerine kapatın.
Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kalıbı ters çevirerek servis tabağına alın. Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz.