Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Tam buğday unu, maya, zeytinyağ, süt, tuz ve ılık suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, bezeleri yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin.
Her bir parçayı, dikdörtgen şeklinde yassılaştırın. Üzerine peynir karışımını yerleştirin ve karşılıklı iki ucundan tutarak kapatın. Hamurları 3-4 cm eninde parçalara bölün.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine aralarında boşluk bırakarak (mayalanma esnasında hamurlar birleşecek) yerleştirin ve üzerlerine elinizle hafifçe bastırın. Üstünü nemli bir bez ile kapatarak, oda sıcaklığında 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın, üzerlerine bolca sürün.
Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.