Yuva Maya

TAM BUĞDAY UNUNDAN DIZMANA

(17) oy
HAZIRLIK: 25 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 17

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı su

Garnitür için

  • 150 gram lor peyniri
  • 50 gram beyaz peynir

Sos için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 400 g tam buğday unu
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 50 ml zeytinyağı
  • 200 ml süt
  • 8 g tuz
  • 100 ml su

Garnitür için

  • 150 gram lor peyniri
  • 50 gram beyaz peynir

Sos için

  • 1 adet yumurta
  • 200 g yoğurt
  • 10 ml sıvı yağ

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Tam buğday unu, maya, zeytinyağ, süt, tuz ve ılık suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, bezeleri yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin.

  • 3

    Her bir parçayı, dikdörtgen şeklinde yassılaştırın. Üzerine peynir karışımını yerleştirin ve karşılıklı iki ucundan tutarak kapatın. Hamurları 3-4 cm eninde parçalara bölün.

  • 4

    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine aralarında boşluk bırakarak (mayalanma esnasında hamurlar birleşecek) yerleştirin ve üzerlerine elinizle hafifçe bastırın. Üstünü nemli bir bez ile kapatarak, oda sıcaklığında 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 5

    Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın, üzerlerine bolca sürün.

  • 6

    Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.