DİYET LAHMACUN

(25) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 6 dk
ORTA 6 KİŞİLİK 18

MALZEME LİSTESİ

  • 2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yulaf kepeği + 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 2 su bardağı su

Garnitür için

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı su

  • 250 g tam buğday unu
  • 165 g un
  • 50 g yulaf kepeği
  • 5.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 400 ml su

Garnitür için

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 0.5 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 45 g margarin
  • 25 g biber salçası
  • 8 g tuz
  • 1 g karabiber
  • 50 ml su

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Garnitür için, kabukları soyulmuş domates, kırmızı biber, yeşil biber, maydanoz, sarımsak ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Kıyma, margarin, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerine suyu ekleyin ve bütün malzemeleri, homojen bir şekilde karıştırın.

  • 2

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 3

    Tam buğday unu, un, yulaf kepeği, çözdürülen maya ve kalan suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamuru 12 eşit parçaya bölüp, bezeleri yuvarlayın. 10 dakika daha dinlendirin.

  • 5

    Unlanmış zeminde, her bir hamur bezesini merdane ile açın. Üzerine kıymalı harçtan hamurun kenarlarını kapatacak şekilde yayın.

  • 6

    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine yerleştirin. Önceden 250°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 6 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.