Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Eritilmiş tereyağ, süt, ılık su, şeker ve mayayı karıştırın. Un ve tuz ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.
Esmer şekerli kaplama için, tereyağnı eritin. Ayrı bir kapta esmer şeker ve tarçını harmanlayın.
Hamuru 16 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Hamurları önce tereyağna ardından esmer şeker ve tarçınlı karışıma bulayın.
Yağlanmış kalıba yerleştirin ve üzerini kapatın. Hamur 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 1 saat oda sıcakığında mayalandırın.
Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kalıptan çıkartın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.
Üzeri için, pudra şekeri ve sütü iyice karıştırın. Çizgiler oluşturacak şekilde sıkın. Bekletmeden servis yapın.