Yuva Maya

TARÇINLI MAYALI KEK

(10) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 35 dk
ORTA 8 KİŞİLİK 15

MALZEME LİSTESİ

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt + Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Esmer şekerli kaplama için

  • Yarım paket tereyağ
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı süt

  • 30 g tereyağ
  • 250 ml süt
  • 100 ml su
  • 50 g şeker
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 440 g un
  • 4 g tuz

Esmer şekerli kaplama için

  • 125 g tereyağ
  • 220 g esmer şeker
  • 4 g tarçın

Üzeri için

  • 150 g pudra şekeri
  • 30 ml süt

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Eritilmiş tereyağ, süt, ılık su, şeker ve mayayı karıştırın. Un ve tuz ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.

  • 2

    Esmer şekerli kaplama için, tereyağnı eritin. Ayrı bir kapta esmer şeker ve tarçını harmanlayın.

  • 3

    Hamuru 16 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Hamurları önce tereyağna ardından esmer şeker ve tarçınlı karışıma bulayın.

  • 4

    Yağlanmış kalıba yerleştirin ve üzerini kapatın. Hamur 2 kat kabarana kadar, yaklaşık 1 saat oda sıcakığında mayalandırın.

  • 5

    Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.

  • 6

    Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kalıptan çıkartın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın.

  • 7

    Üzeri için, pudra şekeri ve sütü iyice karıştırın. Çizgiler oluşturacak şekilde sıkın. Bekletmeden servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.