Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, su, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı, şeker ve tuzu karıştırıp, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle kapatarak, buzdolabında 20 dakika bekletin. Bu sırada, margarini plastik torbaya koyarak 30x30 cm ebatında açın.
Hamuru 33x62 cm ebatında açıp, margarini torbadan çıkarıp ortasına yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, 2 cm kalınlığında açın, ikiye katlayıp, 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
Hamuru tekrar alıp, 2 cm kalınlığında ve 60x30 cm ebatında açıp, bir ucu hamurun ortasına, diğer ucu üzerine gelecek şekilde katlayın ve 15 dakika daha buzdolabında bekletin.
Garnitür için, elmaların kabuğunu soyun ve çekirdek kısmını elmaları bölmeden oyun. Tereyağ, öğütülmüş badem, tarçın ve şekeri karıştırın. Elmaları yarım cm eninde dilimleyin ve her dilimin üzerine badem kremasını sürün ve birleştirip tekrar elma oluşturun.
Hamuru 3 cm kalınlığında büyük bir dikdörtgen olarak açın ve 6 kareye bölün.
Her bir elmayı bir kareye koyun ve karelerin uçlarını tepede, yumurta sarısı sürerek birleştirin. Kenarlarını da aynı şekilde kapatın.
Hamur parçalarıyla yaprak yapıp, süsleyin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine alın.
Önceden 220 °C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin.