Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.
Tam buğday unu, çavdar unu, çözdürülen maya, yulaf kepeği ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve bezeleri yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin.
Hamur bezelerini fazla un kullanmadan, merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15-20 dakika mayalandırın.
Ocakta büyük boy teflon tavayı ısıtın. Lavaşların her iki yüzü pişene kadar, alt üst ederek pişirin.
Lavaşları pişirdikten sonra, kurumaması için bir bezin arasına üst üste koyun ve sarın."