TAM BUĞDAY UNUNDAN LAVAŞ

(13) oy
HAZIRLIK: 25 dk PİŞİRME: 20 dk
ORTA 5 KİŞİLİK 10

MALZEME LİSTESİ

  • 2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı çavdar unu + 1 çay bardağı çavdar unu
  • 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su + Yarım çay bardağı su

  • 250 g tam buğday unu
  • 170 g çavdar unu
  • 5.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 10 g yulaf kepeği
  • 8 g tuz
  • 350 ml su

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 2

    Tam buğday unu, çavdar unu, çözdürülen maya, yulaf kepeği ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve bezeleri yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin.

  • 4

    Hamur bezelerini fazla un kullanmadan, merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15-20 dakika mayalandırın.

  • 5

    Ocakta büyük boy teflon tavayı ısıtın. Lavaşların her iki yüzü pişene kadar, alt üst ederek pişirin.

  • 6

    Lavaşları pişirdikten sonra, kurumaması için bir bezin arasına üst üste koyun ve sarın."

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.