MANTARLI BOHÇA

(7) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 20 dk
ORTA 4 KİŞİLİK 8

MALZEME LİSTESİ

  • 3 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta

İç malzeme için

  • 250 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

  • 330 g un
  • 8.25 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 50 ml su
  • 200 g yoğurt
  • 45 g margarin
  • 1 adet yumurta

İç malzeme için

  • 250 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 20 ml sıvı yağ
  • 0.5 g karabiber
  • 0.5 g pul biber
  • 0.2 g nane
  • 4 g tuz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 2

    Un, çözdürülen maya, yoğurt, küçük parçalar halinde kesilmiş margarin ve yumurta akını (sarısı üzeri için) karıştırın. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, sıcak bir ortamda yaklaşık 40 dakika mayalandırın.

  • 3

    İç malzeme için, mantarları ve soğanı doğrayın. Önce soğanı sıvı yağda iki dakika kavurun, daha sonra mantarları ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Karabiber, pul biber, nane ve tuzu ekleyip ocaktan alın ve soğutun.

  • 4

    Hamuru 8 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 10 dakika dinlendirin. Her birini açıp iç malzemeyi koyun ve bohça şeklinde kapatın.

  • 5

    Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Yaklaşık 30 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

  • 7

    Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.