Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Kepekli un, yulaf kepeği, zeytinyağ, ılık su ve mayayı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
Hamurları merdane ile açın. Pizza kalıbına veya fırın tepsisine yerleştirip, üstünü nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında kabarana kadar, yaklaşık 1 saat mayalandırın. Pizza yüzeyinin daha düzgün olması için, bir çatalla hamurun yüzeyine delikler delin.
Sos için, domatesleri soyun ve püre haline getirin. Tuz, karabiber, kekik ve naneyi ilave edin ve karıştırın.
Garnitür için jambon, mantar ve domatesi arzunuza göre doğrayın. Yeşil biberi ince halkalar halinde kesin ve mısırı ilave edin.
Hamurun üzerine hazırlanan sosu, kaşar peynirinin yarısını yayın. Garnitürü yerleştirin ve kalan kaşar peynirini yayın.
Önceden 230°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.