Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Tam buğday unlu karışım, maya ve tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ilave ederek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine alın.
Üzerini nemli bir bezle tekrar kapatarak, ılık bir ortamda 2 katı hacme ulaşana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Hamurun üzerine su püskürtün veya fırının içine yanmaz bir kap ile su bırakın. Üzerine bıçak ile çizikler atın.
Önceden 240°C’de ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin. Fırın sıcaklığını 220°C'ye düşürerek yaklaşık 25 dakika pişirin, soğutun.
Ekmek makinasının pişirme haznesine sırasıyla su, Yuva Tam Buğday Unu Karışım, bir köşesine tuz ve diğer köşesine mayayı koyun.
Ekmek makinasında 3 saatlik dilediğiniz bir programı seçin.
Pişen ekmeğin üzerine bez örterek soğumaya bırakın.