JAMBON VE ZEYTİNLİ EKMEK

(9) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 12

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Garnitür için

  • 6 dilim jambon
  • 10 adet siyah zeytin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı susam
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı nane

  • 495 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 300 ml su
  • 8 g tuz
  • 12 g şeker
  • 50 ml zeytinyağı

Garnitür için

  • 6 dilim jambon
  • 10 adet siyah zeytin
  • 50 ml zeytinyağı
  • 32.5 g susam
  • 0.1 g kekik
  • 0.1 g nane

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Jambonları ve zeytinleri dilediğiniz gibi doğrayın.

  • 2

    Un, maya, su, tuz ve şekeri karıştırın. Karışıma zeytinyağnı yavaş yavaş ekleyin. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 3

    Yoğurmanın sonuna doğru, jambon ve zeytinleri hamura ekleyin ve yoğurmayı bitirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün. 15 dakika dinlendirin.

  • 5

    Yuvarlak veya oval pide şekli verin. Üstünü nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 6

    Hamurun üstüne bıçakla 3 veya 4 yerinden derin çizikler çizin. Yüzeyine fırça ile zeytinyağ sürün. Susam, kekik ve nane serpin.

  • 7

    Önceden 240 °C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.