Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Jambonları ve zeytinleri dilediğiniz gibi doğrayın.
Un, maya, su, tuz ve şekeri karıştırın. Karışıma zeytinyağnı yavaş yavaş ekleyin. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yoğurmanın sonuna doğru, jambon ve zeytinleri hamura ekleyin ve yoğurmayı bitirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün. 15 dakika dinlendirin.
Yuvarlak veya oval pide şekli verin. Üstünü nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Hamurun üstüne bıçakla 3 veya 4 yerinden derin çizikler çizin. Yüzeyine fırça ile zeytinyağ sürün. Susam, kekik ve nane serpin.
Önceden 240 °C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.