EKŞİ EKMEK MAYALI CIABATTA EKMEĞİ

(19) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 10

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Ekşi Ekmek Mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 495 g un
  • 35 g Yuva Ekşi Ekmek Mayası
  • 8 g tuz
  • 400 ml su
  • 10 ml zeytinyağı

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, ekşi maya, tuz ve zeytinyağnı tel karıştırıcı ile karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu ilave edin. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 2

    Hamur çok yumuşak olacağı için tam bir yoğurma olmayacaktır. Oldukça yumuşak olan hamuru spatula yardımıyla toplayın. Bol zeytinyağı sürülmüş bir kaba alın, üzerini kapatın ve ve 30 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru kabın içinde 4 kenarından ortasına doğru katlayıp sarsmadan toplayın ve ters çevirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 30 dakika mayalandırın.

  • 4

    Bolca unlanmış tezgah üzerine, hafifçe kabı ters çevirerek boşaltın ve hafif parmak uçlarınızla sert baskı uygulamadan dikdörtgen şekle getirin.

  • 5

    Keskin bir bıçak ile istediğiniz boyutta kareler kesin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini tekrar kapatın ve yaklaşık 30-45 dakika tepside mayalandırın.

  • 6

    Hamurun üzerine su püskürtün. Fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun. Önceden 230-240°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin, soğutun.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.