Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, ekşi maya, tuz ve zeytinyağnı tel karıştırıcı ile karıştırın. Yavaş yavaş ılık suyu ilave edin. Homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamur çok yumuşak olacağı için tam bir yoğurma olmayacaktır. Oldukça yumuşak olan hamuru spatula yardımıyla toplayın. Bol zeytinyağı sürülmüş bir kaba alın, üzerini kapatın ve ve 30 dakika dinlendirin.
Hamuru kabın içinde 4 kenarından ortasına doğru katlayıp sarsmadan toplayın ve ters çevirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
Bolca unlanmış tezgah üzerine, hafifçe kabı ters çevirerek boşaltın ve hafif parmak uçlarınızla sert baskı uygulamadan dikdörtgen şekle getirin.
Keskin bir bıçak ile istediğiniz boyutta kareler kesin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerini tekrar kapatın ve yaklaşık 30-45 dakika tepside mayalandırın.
Hamurun üzerine su püskürtün. Fırın içine ısıya dayanıklı bir kap ile su koyun. Önceden 230-240°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin, soğutun.