Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, süt, ılık su, şeker, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
İç malzeme için, tahin, sıvı yağ, tarçın ve karanfili karıştırın.
Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Birinci bezeyi yufka şeklinde açın ve ikinci yufkayı açana kadar dinlenmeye bırakın.
İkinci yufkayı açtıktan sonra, her ikisine de iç malzemeyi sürün ve rulo şeklinde sarın. Hamurlar bitene kadar dinlendirin. Dinlenen hamurları örgü şeklinde sarın. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.