ÇERKEZ BÖREĞİ

(12) oy
HAZIRLIK: 40 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 2

MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 çay bardağı süt

İç malzeme için

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 150 gram çerkez peyniri

  • 550 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 8 g tuz
  • 12 g şeker
  • 250 ml süt

İç malzeme için

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 10 ml sıvı yağ
  • 2 g tuz
  • 0.5 g karabiber

Üzeri için

  • 150 gram çerkez peyniri

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, zeytinyağ, yumurta akı (sarısını üzeri için), tuz, şeker ve sütü karıştırın. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    İç malzeme için, soğan, yeşil biber, maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın. Kıyma ile birlikte sıvı yağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edin.

  • 3

    Hamuru biri büyük, diğeri küçük olmak üzere 2 parçaya ayırın.

  • 4

    Büyük parçayı merdane ile açın ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yerleştirin.

  • 5

    İç malzemeyi, hamurun üstüne yayın.

  • 6

    Üzerine, ince ve uzun dilimlenmiş çerkez peynirini yerleştirin. İkinci hamuru açıp, üstüne kapatın.

  • 7

    Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.