Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, zeytinyağ, yumurta akı (sarısını üzeri için), tuz, şeker ve sütü karıştırın. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, soğan, yeşil biber, maydanoz ve sarımsağı ince ince kıyın. Kıyma ile birlikte sıvı yağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edin.
Hamuru biri büyük, diğeri küçük olmak üzere 2 parçaya ayırın.
Büyük parçayı merdane ile açın ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yerleştirin.
İç malzemeyi, hamurun üstüne yayın.
Üzerine, ince ve uzun dilimlenmiş çerkez peynirini yerleştirin. İkinci hamuru açıp, üstüne kapatın.
Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.