TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK

(8) oy
HAZIRLIK: 25 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 4 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket margarin

İç Malzemeler için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı susam

  • 330 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 50 g yoğurt
  • 200 ml süt
  • 8 g tuz
  • 125 g margarin

İç Malzemeler için

  • 100 ml sıvı yağ
  • 75 g tahin
  • 100 g iri kıyılmış ceviz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 110 g susam

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un ve küçük parçalar halinde kesilmiş margarini iyice karıştırın. Maya, yoğurt, süt ve tuzu da ilave edin. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 4 eşit parçaya bölün.

  • 3

    Birinci bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın. Sıvı yağ sürün ve açılan diğer bezeyi üzerine serin.

  • 4

    Üzerine tahin sürün ve iri kıyılmış ceviz serpin. Rulo halinde sarın ve 3 parmak arayla kesin. Aynısını diğer parçalara da uygulayın.

  • 5

    Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırın. Üzerini kapatarak, oda sıcaklığında 25-30 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.

  • 7

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.