Yuva Maya

SEMİRSEK

(10) oy
HAZIRLIK: 40 dk PİŞİRME: 15 dk
ORTA 4 KİŞİLİK 8

MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su

Garnitür için

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 4 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için

  • 2 su bardağı zeytinyağı

  • 550 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 8 g tuz
  • 300 ml su

Garnitür için

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 4 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 0.1 g kekik
  • 0.5 g karabiber
  • 0.5 g kimyon
  • 0.5 g pul biber
  • 2 g tuz
  • 100 g pirinç
  • 200 ml su

Kızartmak için

  • 400 ml zeytinyağı

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, tuz ve suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Pirinç ve sıcak suyu karıştırıp, pilav kıvamında yaklaşık 15 dakika haşlayın.

  • 3

    Garnitür için, kıymayı suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine küçük küçük doğanmış soğan ve yeşil biberi ekleyip, kavurun.

  • 4

    Tuz ve baharatları ekleyin. Haşlanmış pirinç ve kıymalı harcı karıştırın, soğutun.

  • 5

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. 5 dakika dinlendirin. Hamurları yufka inceliğinde açın.

  • 6

    Birinci yufkanın içine garnitürden koyun. İkinci yufkayı açın ve garnitürlü yufkanın üzerine yerleştirin.

  • 7

    Su bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar kesin. Kızgın zeytinyağında semirsekleri arkalı önlü 3 dakika kızartın ve servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.