Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, tuz ve suyu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.
Pirinç ve sıcak suyu karıştırıp, pilav kıvamında yaklaşık 15 dakika haşlayın.
Garnitür için, kıymayı suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine küçük küçük doğanmış soğan ve yeşil biberi ekleyip, kavurun.
Tuz ve baharatları ekleyin. Haşlanmış pirinç ve kıymalı harcı karıştırın, soğutun.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. 5 dakika dinlendirin. Hamurları yufka inceliğinde açın.
Birinci yufkanın içine garnitürden koyun. İkinci yufkayı açın ve garnitürlü yufkanın üzerine yerleştirin.
Su bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar kesin. Kızgın zeytinyağında semirsekleri arkalı önlü 3 dakika kızartın ve servis yapın.