Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Pirinç unu, irmik, maya, ılık süt, vanilin, tuz ve şekeri karıştırarak, cıvık bir hamur elde edin. Üzerini bir tepsi ile kapatarak, 15 dakika dinlendirin.
Yumurtaları çırpıp, hamura yavaş yavaş yedirin.
Yağlanmış pasta kalıbına dökün ve üzerini tepsi ile kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın.
Şeker, su ve limon suyunu karıştırın ve kaynatın. Soğumaya bırakın.
Hamuru, önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından alın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra, iri kıyılmış antep fıstıklarını serperek servis yapın.