SÜNGER TATLISI

(9) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 30 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 9

MALZEME LİSTESİ

  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 adet yumurta

Şerbet için

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı

  • 120 g pirinç unu
  • 300 g irmik
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 200 ml süt
  • 5 g vanilin
  • 8 g tuz
  • 6 g şeker
  • 4 adet yumurta

Şerbet için

  • 720 g şeker
  • 800 ml su
  • 5 damla limon suyu

Üzeri için

  • 50 g iri kıyılmış antep fıstığı

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Pirinç unu, irmik, maya, ılık süt, vanilin, tuz ve şekeri karıştırarak, cıvık bir hamur elde edin. Üzerini bir tepsi ile kapatarak, 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Yumurtaları çırpıp, hamura yavaş yavaş yedirin.

  • 3

    Yağlanmış pasta kalıbına dökün ve üzerini tepsi ile kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın.

  • 4

    Şeker, su ve limon suyunu karıştırın ve kaynatın. Soğumaya bırakın.

  • 5

    Hamuru, önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • 6

    Fırından alın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra, iri kıyılmış antep fıstıklarını serperek servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.