Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı karıştırarak yoğurun. Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağnı ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçaya kakaoyu ekleyin ve tekrar yoğurun. Hamurların üzerlerine nemli bir bez kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Her 2 hamuru da merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde, fırın tepsisi uzunluğunda açın.
Beyaz hamur altta kalacak şekilde, 2 hamuru üst üste koyarak rulo şeklinde yuvarlayın.
Dikdörtgen bir kalıba koyarak, 2 kat kabarana kadar yaklaşık 70 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.