Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Garnitür için, tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyin. Didiklenmiş tavuk, doğranmış soğan, üzüm ve fıstığı margarinde sote yapın. Baharatları ekleyin ve soğumaya bırakın.
Un, maya, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.
Bademleri sıcak suda bekletin ve kabuklarını soyun. Margarinle yağlanmış pasta kalıbına bademleri dizin.
Hamuru merdane ile açıp, kenardan taşacak şekilde kalıba yerleştirin.
Garnitür soğuduktan sonra, kalıba yerleştirilen hamurun içine doldurun. Garnitür görünmeyecek şekilde hamurun kenarlarını üzerine kapatın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında kabarması için yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.