Yuva Maya

SULTAN BÖREĞİ

(14) oy
HAZIRLIK: 60 dk PİŞİRME: 30 dk
ZOR 6 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Garnitür için

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 paket kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı margarin

Diğer

  • 1 su bardağı badem
  • 2 yemek kaşığı margarin

  • 440 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 2 adet yumurta
  • 200 g yoğurt
  • 8 g tuz

Garnitür için

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 20 g dolmalık fıstık
  • 40 g kuş üzümü
  • 0.5 g yenibahar
  • 0.5 g karabiber
  • 8 g tuz
  • 45 g margarin

Diğer

  • 130 g badem
  • 30 g margarin

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Garnitür için, tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyin. Didiklenmiş tavuk, doğranmış soğan, üzüm ve fıstığı margarinde sote yapın. Baharatları ekleyin ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Un, maya, yumurta, yoğurt ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    Bademleri sıcak suda bekletin ve kabuklarını soyun. Margarinle yağlanmış pasta kalıbına bademleri dizin.

  • 4

    Hamuru merdane ile açıp, kenardan taşacak şekilde kalıba yerleştirin.

  • 5

    Garnitür soğuduktan sonra, kalıba yerleştirilen hamurun içine doldurun. Garnitür görünmeyecek şekilde hamurun kenarlarını üzerine kapatın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında kabarması için yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 6

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.