PEYNİRLİ LORLU PİDE

(17) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 3 KİŞİLİK 12

MALZEME LİSTESİ

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Malzemeler için

  • 200 gram beyaz peynir
  • 200 gram lor peyniri
  • 2 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

  • 330 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 200 ml su
  • 8 g tuz

Malzemeler için

  • 200 gram beyaz peynir
  • 200 gram lor peyniri
  • 2 adet soğan
  • 0.5 demet maydanoz
  • 20 ml sıvı yağ
  • 4 g tuz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstünü nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

  • 2

    İstediğiniz büyüklükte parçalara bölün, yuvarlayın ve 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    İç malzeme için, beyaz peynir, lor peyniri, küçük küçük doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.

  • 4

    Hamuru unlanmış tezgahta, merdane yardımı ile oval şeklinde açın.

  • 5

    İç malzemeyi koyun ve hamurların kenarlarını katlayın.

  • 6

    Önceden 200°C’de ısıtılmıış fırında, yakaşık 15 dakika pişirin. Arzu ederseniz, fırından çıkınca üzerine margarin sürebilirsiniz.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.