Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı yoğurun. Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyin.
Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Garnitür için, öğütülmüş fındık, badem, ceviz, kuru üzüm, yumurta akı (sarılarını üzeri için ayırın), kakao ve şekeri yoğurun. Sertleşmesi için buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Merdaneyle yuvarlak bir şekilde açın.
Kenarına garnitürden koyarak yuvarlayın ve elinizle ay şeklini verin.
Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. (Arzu ederseniz, üzerlerine öğütülmüş fındık, öğütülmüş badem ve öğütülmüş ceviz serpebilirsiniz).
Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.