SUCUKLU AY ÇÖREĞI

(10) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 14

MALZEME LİSTESİ

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Instant Kuru Maya
  • 3 adet patates
  • 2 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 250 gram sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 385 g un
  • 11 g Yuva Instant Kuru Maya
  • 3 adet patates
  • 180 ml eritilmiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • 8 g tuz

İç malzeme için

  • 250 gram sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 80 g rendelenmiş kaşar peyniri

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.

  • 2

    Üzerine un, maya, eritilmiş margarin, yumurta ve tuzu karıştırarak, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.

  • 3

    İç malzeme için, sucuk, domates ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın. Sucukları kendi yağında kavurun. Domates ve biberi de ilave ederek soteleyin.

  • 4

    Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Bezeleri oval bir şekilde açın ve iç malzemeyi koyun. Rulo yapıp, ay şekli verin.

  • 5

    Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin. Üzerini bir bez ile kapatarak, yaklaşık 60-70 dakika mayalandırın.

  • 6

    Ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

  • 7

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuk veya sıcak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.