MISIR UNUNDAN POĞAÇA

(15) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 15

MALZEME LİSTESİ

  • 1 su bardağı mısır unu + Yarım çay bardağı mısır unu
  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İç malzeme için

  • 150 gram lor peyniri
  • 150 gram beyaz peynir
  • 5 dal yeşil soğan

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı çörek otu

  • 140 g mısır unu
  • 385 g un
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 200 ml süt
  • 50 ml su
  • 30 ml zeytinyağı
  • 15 g margarin
  • 1 adet yumurta
  • 8 g tuz
  • 6 g şeker

İç malzeme için

  • 150 gram lor peyniri
  • 150 gram beyaz peynir
  • 5 dal yeşil soğan

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 25 g çörek otu

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mısır unu, un, maya, süt, ılık su, zeytinyağ, margarin, yumurta, tuz ve şekeri karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 12 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika daha dinlendirin.

  • 3

    İç malzeme için, yeşil soğanları ince ince doğrayın. Peynir karışımına ekleyin ve karıştırın.

  • 4

    Hamur bezelerini çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına iç malzemeyi koyun ve poğaça şeklinde kapatın.

  • 5

    Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 2 kat kabarana kadar yaklaşık 45 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu serpin. Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.