Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mısır unu, un, maya, süt, ılık su, zeytinyağ, margarin, yumurta, tuz ve şekeri karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika daha dinlendirin.
İç malzeme için, yeşil soğanları ince ince doğrayın. Peynir karışımına ekleyin ve karıştırın.
Hamur bezelerini çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına iç malzemeyi koyun ve poğaça şeklinde kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 2 kat kabarana kadar yaklaşık 45 dakika mayalandırın.
Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu serpin. Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.