GAZOZLU POĞAÇA

(14) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 16

MALZEME LİSTESİ

  • 9 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı gazoz
  • Yarım çay bardağı su + 2 yemek kaşığı su
  • 1 paket margarin

Garnitür için

  • 250 gram beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 990 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 24 g şeker
  • 200 ml gazoz
  • 70 ml su
  • 250 g margarin

Garnitür için

  • 250 gram beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 25 g çörek otu
  • 50 ml sıvı yağ

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, şeker ve oda sıcaklığındaki gazozu karıştırarak yoğurun. Küçük parçalar halinde kesilmiş margarin parçalarını ekleyin. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Merdaneyle açın ve 8 parçaya bölün.

  • 3

    İçine peynir koyun ve rulo halinde sarın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 15-20 dakika mayalandırın.

  • 4

    Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.

  • 5

    Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • 6

    Fırından çıktıktan sonra, poğaçalar sıcakken üzerlerini hafif yağlayın ve servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.