Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, şeker ve oda sıcaklığındaki gazozu karıştırarak yoğurun. Küçük parçalar halinde kesilmiş margarin parçalarını ekleyin. Homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Merdaneyle açın ve 8 parçaya bölün.
İçine peynir koyun ve rulo halinde sarın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, ılık bir ortamda 15-20 dakika mayalandırın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra, poğaçalar sıcakken üzerlerini hafif yağlayın ve servis yapın.