SOSLU PASTA

(12) oy
HAZIRLIK: 30 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 7

MALZEME LİSTESİ

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta + 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket margarin

Islatmak için

  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su

Krema için

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su

  • 220 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 4 adet yumurta
  • 270 g şeker
  • 300 ml su
  • 130 g nişasta
  • 30 g kakao
  • 250 g margarin

Islatmak için

  • 24 g şeker
  • 200 ml su

Krema için

  • 2 adet yumurta
  • 90 g şeker
  • 100 ml su

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Un, maya, su, nişasta, kakao ve eritilmiş margarini ekleyip, karıştırmaya devam edin.

  • 2

    Cam tepsiyi yağlayın. Hamuru cam tepsiye alın ve yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 3

    Önceden 170-180°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin.

  • 4

    Islatmak için, şeker ve ılık suyu karıştırın. Pişen sıcak pastanın üzerine gezdirin.

  • 5

    Krema için, yumurta aklarını kar gibi olana kadar çırpın. Şeker ve suyu kıvam alana kadar pişirin. İyice soğutup yumurta aklarına ilave edin ve karıştırın.

  • 6

    Pastanın üzerine kremayı boşaltın, buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.