Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin.
Un, çözdürülen maya, şeker, vanilin, yumurta sarısı ve tuzu yoğurun. Küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ parçalarını ekleyin. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına yerleştirin ve çatalla birkaç yerinden delin.
Garnitür için, yumurtaları ve pudra şekerini beyazlayıncaya kadar çırpın. Üzerine öğütülmüş cevizleri ve eritilip soğutulmuş tereyağnı ekleyin.
Garnitürü hamurun üzerine dökün. Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin ve soğutun.
Karamel için, şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin. Üzerine krema, vanilin ve tereyağnı ilave edin.
Pişmiş tartın kenarına, cevizleri dairesel dizin, orta kısımlara ise serpiştirin. Üzerine karameli dairesel olarak dökün. Arzunuza göre pudra şekeri serpebilirsiniz.