Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, ılık süt, şeker, tereyağ, tuz ve yumurtayı karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.
Hamuru 3 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 10 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, sütü ısıtın. Öğütülmüş fındık, şeker ve sütü karıştırın. Arzuya göre rendelenip pişirilmiş elma da konulabilir.
Hamuru oklava ile ince ve yuvarlak bir şekilde açın. Üçgen parçalar halinde kesin. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
Üçgen hamurun geniş tarafına, iç malzemeden koyun. Yuvarlayarak sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Oda sıcaklığında üzerini kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.