GALETA

(16) oy
HAZIRLIK: 35 dk PİŞİRME: 25 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 6

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 3 su bardağı su

Süsleme için

  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay bardağı çörek otu

  • 495 g un
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 200 ml su
  • 12 g şeker
  • 8 g tuz
  • 100 ml zeytinyağı

Üzeri için

  • 600 ml su

Süsleme için

  • 65 g susam
  • 50 g çörek otu

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, ılık su, şeker ve tuzu yoğurun. Zeytinyağ ekleyin ve homojen, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 25 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamurları bir parmak kalınlığında uzun çubuk şeklinde uzatın. (Tepsinizin boyutuna göre).

  • 4

    Hamurları önce suya daldırın, sonra susam veya çörek otuna batırın.

  • 5

    Tepsiye yerleştirin ve yaklaşık 50 dakika mayalandırın.

  • 6

    Arzunuza göre, uzun çubukları 3 parçaya bölebilir veya bütün bırakabilirsiniz.

  • 7

    Önceden 190°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar 10 dakika pişirin. Ardından fırın sıcaklığını 160°C'ye düşürün ve galetalar kuruyana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirmeye devam edin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.