Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, ılık su, şeker ve tuzu yoğurun. Zeytinyağ ekleyin ve homojen, yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
Hamuru 25 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın. 10 dakika dinlendirin.
Hamurları bir parmak kalınlığında uzun çubuk şeklinde uzatın. (Tepsinizin boyutuna göre).
Hamurları önce suya daldırın, sonra susam veya çörek otuna batırın.
Tepsiye yerleştirin ve yaklaşık 50 dakika mayalandırın.
Arzunuza göre, uzun çubukları 3 parçaya bölebilir veya bütün bırakabilirsiniz.
Önceden 190°C’de ısıtılmış fırında, renk alana kadar 10 dakika pişirin. Ardından fırın sıcaklığını 160°C'ye düşürün ve galetalar kuruyana kadar yaklaşık 15 dakika daha pişirmeye devam edin.