PIRASALI KIŞ

(12) oy
HAZIRLIK: 35 dk PİŞİRME: 25 dk
ZOR 8 KİŞİLİK 11

MALZEME LİSTESİ

  • 3 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur açarken

  • Yarım paket margarin

Garnitür için

  • 1.5 kg pırasa
  • 25 dilim jambon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 8 adet yumurta

  • 330 g un
  • 5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 200 ml su
  • 36 g şeker
  • 15 g tereyağ
  • 4 g tuz

Hamur açarken

  • 125 g margarin

Garnitür için

  • 1.5 kg pırasa
  • 25 dilim jambon
  • 20 ml sıvı yağ
  • 20 g un

Üzeri için

  • 200 ml süt
  • 200 ml krema
  • 4 g tuz
  • 1 g karabiber
  • 8 adet yumurta

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Garnitür için, ince dilimlenmiş pırasaları, dilim jambonlarla birlikte 20 dakika yağlanmış tavada kavurun ve unu ekleyin.

  • 2

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.

  • 3

    Un, çözdürülen maya, şeker, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini bir bezle kapatarak, buzdolabında 20 dakika bekletin. Bu sırada, margarini plastik bir torbaya koyarak 30x30 cm ebatında açın.

  • 4

    Hamuru 33x62 cm ebatında açıp, margarini torbadan çıkarıp ortaya yerleştirin, zarf şeklinde kapatıp strece sarın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru alıp, 2 cm kalınlığında açın ve ikiye katlayın, 15 dakika daha buzdolabında bekletin. Hamuru tekrar alıp, 2 cm kalınlığında ve 60x30 ebatında açın, bir ucu hamurun ortasına gelecek şekilde katlayın, diğer tarafı üzerine katlayın, tekrar 15 dakika buzdolabında bekletin.

  • 5

    Hamuru kalıplarınıza göre 2 parça açın ve yağlanmış, unlanmış kalıplara yerleştirin. Hamurların üzerine çatalla delikler açın.

  • 6

    Garnitürü hamurun üzerine yayın. Bir kapta, süt, krema, tuz, karabiber ve yumurtaları çırpıp, garnitürün üzerine dökün.

  • 7

    Önceden 210-220°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.