Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı hamurda kullanacağınız ılık suda çözün ve 10 dakika bekletin.
Tam buğday unu, çözdürülen maya, un, yumurta ve tuzu karıştırarak homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 5 eşit parçaya bölüp, bezeleri yuvarlayın. 5 dakika daha dinlendirin.
Garnitür için kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı küçük küp şeklinde doğrayın ve sıvı yağda sebzeler suyunu çekinceye kadar soteleyin. Beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
Her bir hamur bezesini unlu zeminde biraz açarak, garnitür ekleyin ve kapatıp, yuvarlayın. Bezelerin üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika mayalandırın.
Hamuru unlu bir zeminde, ellerinizle bir parmak kalınlığında açın. İç malzemenin hamurun her tarafına dağılmasını sağlayın.
Ocakta teflon tavada, alt üst ederek, her yüzeyi 2'şer dakikada pişirin. Sıcak iken üzerine tereyağ sürebilirsiniz.