PATATESLİ GÖZLEME

(12) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 5 KİŞİLİK 7

MALZEME LİSTESİ

  • 9 su bardağı un
  • Yarım paket Yuva Yaş Maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemeler için

  • 100 gram beyaz peynir
  • 5 adet patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 990 g un
  • 21 g Yuva Yaş Maya
  • 20 ml sıvı yağ
  • 600 ml süt
  • 8 g tuz

İç Malzemeler için

  • 100 gram beyaz peynir
  • 5 adet patates
  • 40 ml sıvı yağ
  • 100 ml süt
  • 5 g pul biber
  • 8 g tuz

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    İç malzemesi için, patatesleri soyun, küçük parçalar halinde kesin, haşlayın, soğutun ve ezin. İçerisine beyaz peynir, sıvı yağ, süt, pul biber ve tuzu ilave edip, yoğurun. Top şekli verin.

  • 2

    Un, maya, sıvı yağ, süt ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 15 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 10 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve bezeleri 10 dakika dinlendirin.

  • 4

    Hamurları servis tabaği büyüklüğünde açın.

  • 5

    Hamurun yarısına iç malzemeyi koyun. ""D"" şeklinde kapatın, uçlarını çatalla bastırın. Üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika dinlendirin.

  • 6

    Teflon tavada her iki yüzünü pişirin. Arzuya göre sıcakken üzerlerine tereyağ sürebilirsiniz.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.