SALAMLI AY ÇÖREĞİ

(7) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 15 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 5

MALZEME LİSTESİ

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • 3 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 500 gram salam
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 385 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 135 ml eritilmiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • 3 adet patates
  • 8 g tuz

İç malzeme için

  • 500 gram salam
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 10 ml sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 adet yumurta
  • 40 g rendelenmiş kaşar peyniri

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.

  • 2

    Un, maya, eritilmiş margarin, yumurta, rendelenmiş patates ve tuzu karıştırarak, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    İç malzeme için, küçük küp şeklinde doğranmış salam, domates ve yeşil biberi sıvı yağda sote edin.

  • 4

    Hamuru 12 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. 5 dakika dinlendirin. Oval olarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın.

  • 5

    İç malzemeyi koyun ve rulo halinde sarın. Ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin ve oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika mayalandırın.

  • 6

    Üzerine yumurta sarısı sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

  • 7

    Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.