Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.
Un, maya, eritilmiş margarin, yumurta, rendelenmiş patates ve tuzu karıştırarak, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, küçük küp şeklinde doğranmış salam, domates ve yeşil biberi sıvı yağda sote edin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün, yuvarlayın. 5 dakika dinlendirin. Oval olarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın.
İç malzemeyi koyun ve rulo halinde sarın. Ay şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin ve oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin.