Yuva Maya

ŞEKERLİ TART

(9) oy
HAZIRLIK: 20 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 11

MALZEME LİSTESİ

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 paket Yuva Yaş Maya
  • 2.5 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tereyağ
  • 3.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Garnitür için

  • Yarım su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağ

  • 495 g un
  • 42 g Yuva Yaş Maya
  • 250 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 90 g tereyağ
  • 42 g şeker
  • 8 g tuz

Garnitür için

  • 90 g şeker
  • 60 g tereyağ

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Süt ve yumurtayı çırpın.

  • 2

    Üzerine un, maya, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, şeker ve tuzu ilave edip, karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış 2 ayrı tart kalıbına yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

  • 4

    Kabarmış hamurların üzerine parmaklarınızla bastırarak delikler açın.

  • 5

    Hamurun kenarına gelmeyecek şekilde, üzerine şeker serpin. Tereyağnı küçük parçalara bölerek, tartların üzerine yerleştirin.

  • 6

    Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.