Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Süt ve yumurtayı çırpın.
Üzerine un, maya, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağ, şeker ve tuzu ilave edip, karıştırın. Homojen, yüzeyi parlak ve yapışkan olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve merdane ile açın. Yağlanmış ve unlanmış 2 ayrı tart kalıbına yerleştirin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Kabarmış hamurların üzerine parmaklarınızla bastırarak delikler açın.
Hamurun kenarına gelmeyecek şekilde, üzerine şeker serpin. Tereyağnı küçük parçalara bölerek, tartların üzerine yerleştirin.
Önceden 220°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.