Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, eritilmiş margarin, sıvı yağ, şeker, tuz, ılık su ve sütü karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini kapatarak, 10 dakika dinlendirin. Hamuru 20 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve merdane ile yuvarlak bir şekilde açın.
İç malzemesi için, kuş üzümü, öğütülmüş ceviz ve şekeri karıştırın.
Açılan hamurların bir tanesini tezgahınızın üzerine yayın. Üzerine tahin ve sıvı yağ serpiştirin. Açılan başka bir hamuru üzerine yerleştirin ve tekrar tahin ve sıvı yağ serpiştirin.
İç malzemeden koyun ve hamurun bir ucundan başlayarak rulo şeklinde katlayın. Rulo hamuru kendi etrafında sarın. Hazırladığınız bu parçanın üzerini elinizle bastırarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan açılmış hamurlarınızı da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerini kapatarak, sıcak bir ortamda 2 kat kabarana kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın.
Hazırladığınız ruloların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden 190-200°C’de ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar 15 dakika pişirin.