Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, yumurta, margarin, ılık süt, şeker ve tuzu karıştırarak, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
Malzemeler büyük tart kalıbına göre verilmiştir. Hamuru büyük tart kalıbı ölçüsünde açın ve kalıba yerleştirin. Küçük tart kalıbına sahipseniz, hamuru 2’ye bölebilirsiniz.
Patatesleri soyun ve rendeleyin. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.
Taze fesleğen ve zeytinyağnı blenderde sos kıvamına getirin. Arzunuza göre tamamını veya daha azını garnitür için kullanabilirsiniz. Üzerine beyaz peynir, rendelenmiş patates ve kırmızı biberi karıştırın.
Tart kalıbınıza yerleştirdiğiniz hamurun üzerine karışımı yayın. Üzerini kapatarak, oda sıcaklığında 40-50 dakika mayalandırın.
Önceden 180-190°C’de ısıtılmış fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmesine 2 dakika kala rendelenmiş kaşar peynirini tartınızın üzerine serpiştirin ve pişirmeyi tamamlayın.