ŞEKERBURA

(10) oy
HAZIRLIK: 45 dk PİŞİRME: 20 dk
KOLAY 8 KİŞİLİK 14

MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı un
  • 1/4 paket Yuva Yaş Maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım paket margarin
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 3 su bardağı öğütülmüş fındık
  • 3 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin

  • 550 g un
  • 10.5 g Yuva Yaş Maya
  • 2 adet yumurta
  • 120 g yoğurt
  • 50 ml süt
  • 125 g margarin
  • 12 g şeker
  • 4 g tuz

İç malzeme için

  • 300 g öğütülmüş fındık
  • 300 g şeker
  • 5 g vanilin

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Un, maya, yumurta, yoğurt, süt , margarin, şeker ve tuzu karıştırarak, homojen, sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 20 dakika dinlendirin.

  • 2

    Hamuru 30 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika daha dinlendirin.

  • 3

    İç malzemesi için, öğütülmüş fındık, şeker ve vanilini karıştırın.

  • 4

    Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak bir şekilde açın.

  • 5

    İç malzemeyi koyun ve poğaça şeklinde kapatın.

  • 6

    Kurabiyenin kenarına özel bir şekil verin. Bir kenarından başlayın, baş ve işaret parmağınızla hafif inceltin ve içe kıvrıın. Daha sonra “makkaş” denilen bir tür cımbız ile üzerine desen yapın.

  • 7

    Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 160-170°C’de ısıtılmış fırında, kurabiyeler beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.