Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Un, maya, yumurta, yoğurt, süt , margarin, şeker ve tuzu karıştırarak, homojen, sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatarak, yaklaşık 20 dakika dinlendirin.
Hamuru 30 eşit parçaya bölün, yuvarlayın ve 5 dakika daha dinlendirin.
İç malzemesi için, öğütülmüş fındık, şeker ve vanilini karıştırın.
Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak bir şekilde açın.
İç malzemeyi koyun ve poğaça şeklinde kapatın.
Kurabiyenin kenarına özel bir şekil verin. Bir kenarından başlayın, baş ve işaret parmağınızla hafif inceltin ve içe kıvrıın. Daha sonra “makkaş” denilen bir tür cımbız ile üzerine desen yapın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 160-170°C’de ısıtılmış fırında, kurabiyeler beyaz kalacak şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.