Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.
Mayayı hamurda kullanacağınız ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin. Margarini eritin ve soğuyana kadar bekletin.
Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile birkaç dakika iyice yoğunlaşıp, köpük köpük olana dek çırpın.
Çözdürülen maya, margarin, krema, un ve vanilini ekledikten sonra, birkaç dakika daha mikserde çırpın. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün.
Önceden 170-180°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin.
İç malzeme için, kayısı marmelatı ve kremayı krem haline gelene dek çırpın.
Pişen kek soğuyunca enlemesine 2'ye kesin. Alt parçanın üzerine iç malzemeyi yayın ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Hafifçe üzerine bastırarak iç malzeme ile kekin bütünleşmesini sağlayın.
Üzerini pudra şekeri, ahududu ve böğürtlen ile süsleyin.