KAYISI MARMELATLI PASTA

(5) oy
HAZIRLIK: 7 dk PİŞİRME: 35 dk
KOLAY 6 KİŞİLİK 6

MALZEME LİSTESİ

  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım paket margarin
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

İç malzeme için

  • 1 su bardağı kayısı marmelatı
  • 2 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 10 adet ahududu
  • 10 adet böğürtlen

  • 4 adet yumurta
  • 200 g şeker
  • 5.5 g Yuva Aktif Kuru Maya
  • 100 ml süt
  • 125 g margarin
  • 30 ml krema
  • 220 g un
  • 5 g vanilin

İç malzeme için

  • 200 g kayısı marmelatı
  • 30 ml krema

Üzeri için

  • 40 g pudra şekeri
  • 10 adet ahududu
  • 10 adet böğürtlen

Ölçü Dönüşüm Tablosu için tıklayın.

YAPILIŞI

  • 1

    Mayayı hamurda kullanacağınız ılık sütte çözün ve 10 dakika bekletin. Margarini eritin ve soğuyana kadar bekletin.

  • 2

    Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile birkaç dakika iyice yoğunlaşıp, köpük köpük olana dek çırpın.

  • 3

    Çözdürülen maya, margarin, krema, un ve vanilini ekledikten sonra, birkaç dakika daha mikserde çırpın. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün.

  • 4

    Önceden 170-180°C'de ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin.

  • 5

    İç malzeme için, kayısı marmelatı ve kremayı krem haline gelene dek çırpın.

  • 6

    Pişen kek soğuyunca enlemesine 2'ye kesin. Alt parçanın üzerine iç malzemeyi yayın ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Hafifçe üzerine bastırarak iç malzeme ile kekin bütünleşmesini sağlayın.

  • 7

    Üzerini pudra şekeri, ahududu ve böğürtlen ile süsleyin.

  • Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.
  • Ölçüler silme ölçülerdir.
Websitemizin işlemesini ve daha kullanışlı olmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Oturum ve pazarlama çerezlerimiz ile Gizlilik Politikamız hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.